Avel

Vi bedriver en selektiv, liten avelsverksamhet med dressyrhästar. Vi väljer noggrant ut våra avesston. Stona präglar och typar sina avkommor långt mer än man tidigare trott och är därför oerhört viktig för avkommans framtida liv som ridhäst. Sen väljer vi omsorgsfullt ut en hingst som vi tror kompletterar vårt sto samtidigt som han måste uppfylla våra krav på prestation och god förärvning.

Vår filosofi är att i så hög grad som möjligt avla på prestation. Det är bevisat att hingstar som gått Grand Prix själva också lämnar fler avkommor som går svåra klasser. Oavsett om du vill rida GP eller Msv dressyr så vill du ha en häst som håller för den träning och de uppgifter som du ber den om. Du vill också ha en häst med bra temperament som klarar av tävlingsmiljön utan att bli varken tittig eller stressad. Inre stress är lika illa som yttre. Hingstar som haft en tävlingskarriär visar i hög grad att de är både hållbara och har ett bra temperament och hög ridbarhet. Och det vill vi att våra avkommor också ska ha!

Vårt mål är att föda upp hästar som är starka, friska och hållbara. De ska självklart ha hög ridbarhet, bra gångarter och talang för sporten.

Läs mer om våra avelsston och avkommor under flikarna och i menyn ”Till salu”.

Föl födda 2017: