Kurser

Hästmassage & Stretching för hemmabruk

Att lära dig mer om hästens muskler är en av de viktigaste inversteringarna du kan göra för din hästs välmående och hälsa. Stela och spända muskler är en stark indikator på att något är fel. Om du lär dig uppfatta dessa varningssignaler i tid så kan du också undvika många onödiga skador.

 

På kursen får du lära dig:

  • Palpation av muskler och andra viktiga strukturer.
  • Massagegrepp och hur de används.
  • Stretching
  • Teori – Muskler, arbete och återhämtning.

Vi avslutar dagen med teori och frågestund. Du kommer under dagen få flera nya verktyg och nycklar att använda i din dagliga rutin och träning för att få en så frisk, stark och hållbar häst som möjigt. Kursen är en halvdagskurs. För mer information är du välkommen att kontakta mig direkt så berättar jag mer!

Rätt balans i sadeln?

Sitter du mitt över hästen? Får du ont någonstans när du rider? Är hästen stel och stum i ena sida och kanske mjuk och ”tom” i den andra? Spänner du dig omedvetet, vikar dig i midjan eller roterar du i höfter och bröstkorg?

Om du svarade ja på någon av dessa frågor så är du som de allra flesta ryttare. Men visste du att man faktiskt kan göra något åt det?

Lär dig känna onödiga spänningar samt hur du ska göra för att aktivera rätt muskler och rakrikta både dig själv och din häst. För mer information är du välkommen att kontakta mig direkt så berättar jag mer!

 

Vi håller både kurser och föredrag med teman såsom rakriktning, sitsträning, ryttarträning utan häst m.m.