Avel

Vi bedriver en selektiv avelsverksamhet med dressyrhästar. Vi väljer noggrant ut våra avelsston. De ska ha bra stam, ett bra temperament samt ha meriter från unghästtest, championat och/eller tävling på minst Msv nivå. Självklart bär de inte på några defekter eller sjukdomar som kan nedärvas. Sen väljer vi med största omsorg ut en hingst som vi tror kan förstärka stoets goda egenskaper, och komplettera med det som saknas.

Vår filosofi är att i så hög grad som möjligt avla på prestation. Oavsett om du vill rida GP eller Msv dressyr så vill du ha en häst som håller för den träning och de uppgifter som du ber den om. Du vill också ha en häst med bra temperament som klarar av tävlingsmiljön utan att bli varken tittig eller stressad. Hingstar som haft en tävlingskarriär visar i hög grad att de är både hållbara och har ett bra temperament och hög ridbarhet. Och det vill vi att våra avkommor också ska ha!

Vårt mål är att föda upp hästar som är starka, friska och hållbara. De ska självklart ha hög ridbarhet, bra gångarter och talang för sporten.

Läs mer om våra avelsston och avkommor under flikarna och i menyn ”Till salu”.

Föl födda 2017:

Örstorps Rex – e. Luxus CML x His Highness (SÅLD)

Föl födda 2018:

Örstorps Totifini e. Totilas x His Highness

Föl födda 2022:

Örstorps Dillone. Freetown x Don Primero (SÅLD)

Föl födda 2023:

Örstorps Van Rosée. Van Vivaldi x Lord Liberty G