Örstorps Dillon – såld

Hingstföl med framtiden för sig! Han har tre bra gångarter som belönades med 8-8-8,5 på fölvisning trots att han för dagen knappt visade någon trav. Han visar upp en enormt fin elasticitet och spänst i sina rörelser. ”Ett spännande föl för framtiden” enligt exteriördomare Hans Wallemyr.

Hans mamma Dimma (67) är ett selektionssto e. Don Primero som tyvärr skadade sig som 5-åring och då fick bli avelssto. Innan dess tävlade hon lätta klasser med många vinster och procent uppe på 75%. Den äldsta av Dimmas avkommor vann nyss LB-dressyr. Hennes mamma Doriz (e. Zorn) hade dubbeldiplom, och mormor Dolorosa (e. Matador II) fick gångartsdiplom och var Elitpremierad. Mormorsmor Dorrit (e. Ceylon) tävlade själv Grand Prix och var även hon Elitpremierad. Läs mer om Dimma (67) här>

Dillons pappa Freetown DVB 137, är en modern hingst med en stor rörlighet och spänst. Han är e. Fürst Wilhelm (e. Fürst Heinrich). En hingstlinje som är känd för att lämna extremt bra psyke och arbetsvilja. Freetowns möderne kommer från samma linjer som den legendariska hingsten His Highness (även han känd för sitt fantastiska temperament).

Freetown har bidragit med elasticitet, förädling och längre ben.

Dillon är en social och klok kille, med en positiv känslighet. Dessutom är han söt som socker med sitt ädla huvud och stora ögon. En kille att förälska sig i. Han är chippad, avmaskad, kommer att vaccineras och är ansluten till breeders trophy.

Dillon är såld och kommer när det blir dags att matchas mot unghästklassar och vidare som tävlingshäst under Kiia Varavaala. Vi önskar dem stor lycka till och ser med spänning fram emot att få följa deras väg.