Örstorps Rex – såld

Valack född 2017-05-26. e. Luxus CML x His Highness

Örstorps Rex är en valack med tre bra och mycket utvecklingsbara gångarter. Han har behövt lite tid att mogna mentalt då han kan vara lite nervös i nya miljöer, men när han nu börjar slappna av mer och mer så kommer han också till sin rätt och ger en riktigt fin känsla att rida. Han är en mycket social och positiv kille som alltid kommer galopperande när man kommer i hagen. Han är lättlärd och nyfiken och älskar att gosa och bli borstad och kliad. Han har väldigt fina proportioner och är extremt välbenad. På fölvisning fick han 8,5 på typ. Han har tre bra gångarter som han kan både korta och länga vid behov. Extra plus får han för sin fina bakbensmekanik. Dessutom är han vackert tecknad med sin stora bläs och höga vita strumpor bak. Han fick 8-8-8 på sina gångarter på fölvisningen. 

Han är chipmärkt, vaccinerad, avmaskad och ansluten till Breeders trophy. Han är också försäkrad med dolda fel i Dina Försäkringar. Han är enkel att både sko och lasta. 

Rex är efter Luxus CML. Luxus har tävlat framgångsrikt som unghäst i både Breeders och Falsterbo. 2012 blev han uttagen till unghäst VM, där han blev bästa svenska femåring. Han har också startat ”Champion of the winners” i Globen, och tävlar nu framgångsrikt i Intermediere med sikte på Grand Prix. Luxus har ett avelsindex på 146 och är prestationsklass 3. Hans avkommor har så smått börjat visa framfötterna på tävlingsbanorna och unghästtester. De äldsta är födda 2012 och visar alla på samma fina temperament och ridbarhet som fadern själv. Luxus är efter Florencio I x Bolero.

Rex kommer från ett extremt starkt möderne. Hans mamma är Kungakannan och Breeders Trophy vinnaren My Princess. Hon är e. His Highness x Nactus och har ett avelsindex i dressyr på 128. Läs mer om henne under här >

Rex är såld till Flyinge AB.

BLUP >

Örstorps Rex på fölvisning 2017.