Om Oss

År 2004 grundade Marie Mellberg företaget Horse And Human. Hon hade då nyligen avslutat sin utbildning på Axelssons Animal Massage School till Dipl. Hästmassör. Året därpå, 2005, avslutades även utbildning till Dipl. Massageterapeut och Cert. Massör på Komplementär Medicinska Högskolan (KMH) i Malmö. De följande åren arbetade företaget med att behandla både hästar och människor med diverse smärtproblematik och skadehistorik. 2006 vidareutbildade hon sig på SLU i Uppsala i ”Hästens rörelseapparat, struktur och funktion” där hon bland annat dissekerade kadaver och vände och vred på skelettdelar tillsammans med andra hästmassörer och nyexaminerade veterinärstudenter. Hon fick också ta del av en rad intressanta föreläsningar som behandlade ämnen som t.ex. underlag, hästens form vid arbete, SI-ledens problematik och diagnostik, laserbehandling, röntgendiagnostik o.s.v.

Från 2004-2008 drev Horse and Human konvalescentstall på Bökebergs Gård och höll otaligt antal kurser i ”Hästmassage & Stretching för hemmabruk”.

Sommaren 2008 hade Marie en kortare praktik hos Patrik Kittel, vilket gav blodad tand och hösten 2008 fick vi jobb hos Minna Telde.

”Hos Minna fick jag möjlighet att rida lektion på högt utbildade hästar i världklass, såväl som på unga, lovande dressyrstjänor. Detta lade grunden för min karriär som dressyrryttare och gav mig en unik möjlighet att få en inblick i sporten och vad som verkligen krävs för att prestera på topp.”

Efter ett drygt år hos Minna gick Marie vidare till en beridarelevtjänst hos den franska dressyrdomarlegendaren Isabell Judet. Isabell är en av våra mest etablerade och respekterade internationella dressydomare, och hon har under åren dömt ett flertal WC-tävlingar och stora mästerskap.

Hösten 2010 fick Marie anställning som hästskötare och hjälpryttare på Blue Hors Aps, mest kända för den nu legendariska hingsten Don Schufro.

År 2011 var vi hemma i Sverige igen och hade då en tjänst som stallchef i ett mindre Skånebaserat dressyrstall. Denna anställningen varade fram till vår/sommaren 2012.

Sommaren 2012 packade Marie sina väskor för att flytta till Tyskland och arbeta som beridare hos Grand Prix-ryttaren Hermann Gösmeier. Hermann är också sedan flera år tillbaka en mycket väletablerad tränare med flertalet GP-ryttare och framgångsrika YR på sin lista. Här gavs möjligheten att dagligen rida flertalet svårklass-hästar och att träna för en av de bästa i branschen.

2015 flyttade vi till vår gård i Asmundtorp., och startade då även företaget Örstorp Gård AB. Här tar vi emot elever på alla nivåer som vill utvecklas inom dressyren tillsammans med sin häst. Om ni är två eller fler ekipage på plats så kan vi även åka ut till er! Vi tar även emot hästar och ponnys för utbildning och försäljning, samt föder upp dressyrhästar i liten skala.

Under 2023 var Marie dressyrstipendiat på Flyinge! Här fick hon dagligen rida, träna och tävla på Flyinges hästar under ledning av Odd Granlid.

Hör av er på marie@horseandhuman.com eller slå en signal på 0707295729 för mer information om hur vi kan hjälpa just dig!