Kurser

Hästmassage & Stretching för hemmabruk

Hästen har ungefär 700 tvärstrimmiga muskler som utgör ca 60% av dess kroppsvikt. Att lära sig mer om  dem är en av de viktigaste investeringarna du kan göra för din hästs välmående och hälsa. Att musklerna blir trötta, spända och stela är första steget innan en skada. Om du lär dig uppfatta dessa varningssignaler i tid, så kan du också undvika många onödiga skador.

På kursen får du lära dig:

  • Palpation av muskler och andra viktiga strukturer.
  • Massagegrepp och hur de används.
  • Stretching
  • Teori – Muskler, arbete och återhämtning.

Vi avslutar med teori och frågestund. Du kommer under dagen få flera nya verktyg och nycklar att använda i din dagliga rutin och träning för att få en så frisk, stark och hållbar häst som möjligt. Kursen är en halvdagskurs.

För mer information eller bokning är du välkommen att kontakta mig direkt så berättar jag mer!

__________________________________________________________________________

Sitskursen

Sitter du mitt över hästen? Får du ont någonstans när du rider? Är hästen stel och stum i ena sida och kanske mjuk och ”tom” i den andra? Spänner du dig omedvetet, viker dig i midjan eller roterar du i höfter och bröstkorg?

Om du svarade ja på någon av dessa frågor så är du som de allra flesta ryttare. Men visste du att man faktiskt kan göra något åt det?

På den här kursen fördjupar vi oss inom ämnen som balans, symmetri och koordination. Du kommer lära dig förstå både din egen och hästens kropp bättre. Du kommer också att få flera praktiska övningar och verktyg med dig hem som kommer att förbättra din kroppskännedom, din position i sadeln och din inverkan på hästen. Oavsett om ditt mål är att sluta skumpa i sadeln, eller om du vill helt enkelt vill finslipa detaljerna i din sits inför nästa tävlingssäsong så kommer du ha nytta av den kunskap som du får med dig.

Den här är en heldagskurs, men som också kan delas upp i tre kvällsföreläsningar:

  • Balans och symmetri – vad är det egentligen och hur kan jag träna upp dem?
  • Bäckenets position i sadeln.
  • Hästens rotation och rakriktning.

Det här alternativet passar klubbar, föreningar eller större inackorderingstall som vill ordna en rolig och inspirerande kväll för sina medlemmar. Föredragen kan bokas separat eller som en serie.

För mer information eller bokning kontakta mig direkt så berättar jag mer!