Ridlektioner

Vi erbjuder både privatlektioner och undervisning i små grupper i dressyr för dig med egen häst/ponny.

Vi hjälper alla typer av ekipage och har både juniorer, seniorer, satsande tävlingsryttare och ambitiösa fritidsryttare bland våra elever.

Dressyr handlar om kommunikation och balans. Rätt utfört är det är gymnastik och styrketräning för hästen. Fel utfört ger det skador, hältor och smärta. Vi har lång erfarenhet av att utbilda hästar – från unghästens först steg hela vägen upp till svår klass, och arbetar alltid utifrån ett tydligt system som är lätt att förstå för både hästen och ryttaren. Varje övning ska vara en logisk fortsättning på den föregående.

Eftersom vi har djupgående kunskaper i både hästens och ryttarens anatomi arbetar vi alltid med stort fokus på ryttarens sits och inverkan. Sitter ryttaren snett kommer det påverka hästen i varje steg och ge den motstridiga signaler. Vi håller också kurser och föredrag om ryttarens sits och balans. Mer om det kan du läsa under Kurser.

Vi vill vara ett bollplank för våra elever. För att lyckas på hästryggen måste alla bitar stämma. Som hästägare kan man ibland känns sig ensam. Vi hjälper alltid våra elever i den utsträckning vi kan med råd angående foder, utrustning, skoning m.m. Där våra kunskaper tar slut hänvisar vi vidare till lämplig profession.

Vi tar vi emot elever på vår utebana hemma på gården. För dig som är medlem i Tågarportens RF, och som har löst anläggningskort finns det möjlighet att boka lektion i någon av deras ridhus. Är ni fler ekipage som är sugna på att träna så kan jag också åka ut till er på plats.

Mer om oss och vår bakgrund kan ni läsa här.

Välkommen att höra av dig på marie@horseandhuman.com eller ring oss på 0707295729 för mer information!