Rabelais

Rabelais tillsammans med Touraine e. Totilas, född 2019.

Rabelais är ett Oldenburg-sto med ett imponerande möderna som vi är mycket glada för att kunna föra vidare i vår avel. Hennes mamma är Statspremiestoet Rueda (förkortas Pr. St. Pr, och motsvarar swbs diplomsto). Hennes mormor Royal Dream och mormorsmor Royalistin är båda Pr. St. Pr och de har också utmärkelsen Elit. Elitutmärkelsen får stona för sina avkommors prestationer.

Rabelais själv importerades till Sverige 2008 som 4-åring och har ägts och ridits av samma ägare fram till hösten 2021. Tillsammans har de startat dressyrklasser upp till MsvC. ”Rebban” är ett sto med ett hjärta av guld. Hon har aldrig varit skadad, mer än små blessyrer. Hon har tidigare fått fyra föl. Två efter Totilas, ett efter Total Hope och ett efter Franklin. Hon är en underbar mamma som tar hand om sina föl på bästa sätt. Hon kommer i år att semineras med Van Vivaldi.   

Rabelais är e. Lord Liberty G (e. Lord Liberty x Freiherr). Lord Liberty G verkade framgångsrikt i den Tyska aveln och tävlade själv upp till svår klass dressyr. Hans far, Lord Liberty, gick en mycket lovande hoppkarriär till mötes när han hastigt gick bort, bara 6 år gammal. Han hann dock lämna ett flertal godkända hingstar som verkade i både hopp och dressyr. En av dessa är Last Liberty som verkade flitigt i den svenska aveln.

Morfar är Rubenstein I som knappt behöver någon presentation. Han är efter Rosenkavalier (ee Romadour II). Rubenstein hade själv en mycket framgångsrik sportkarriär där han tävlade upp till Grand Prix med bland andra Nicole Upphof i sadeln. Hans avkommor är kända för sitt fina temperament och samarbetsvilja. Hans blodslinjer återfinns hos många av dagens välanvända hingstar inom SWB, som till exempel Skovens Rafael, Sibelius, Zuidenwind med flera.

Rabelais är i år dräktig med Van Vivaldi och väntas föla i april 2023. VV är efter Vivaldi x Olivi, som båda är kända för sin ridbarhet och fina temperatment. Båda har gått svåra klasser i dressyr innan sina avelskarriärer. Längre bak i stammen hittar vi fler Grand Prix hingstar i Krack C, Jazz och Biotop m.fl. Van Vivaldi lämnar avkommor som är ädla och moderna i typen. De är byggda i uppförsbacke och rör sig med en naturlig bogfrihet och bärighet. Dom har en stark framåtbjudning och är samarbetsvilliga och lösgjorda till sin natur.