Om Oss

Horse and Human grundades 2004 av Marie Mellberg som då nyligen hade avslutat sin utbildning på Axelssons Animal Massage School till Dipl. Hästmassör. Året därpå, 2005, avslutades även utbildning till Dipl. Massageterapeut och Cert. Massör på Komplementär Medicinska Högskolan (KMH) i Malmö. De följande åren arbetade företaget med att behandla både hästar och människor med diverse smärtproblematik och skadehistorik. 2006 vidareutbildade vi oss på SLU i Uppsala i ”Hästens rörelseapparat, struktur och funktion” där vi bland annat dissekerade kadaver och vände och vred på skelettdelar tillsammans med andra hästmassörer och nyexaminerade veterinärstudenter. Vi fick också ta del av en rad intressanta föreläsningar som behandlade ämnen som t.ex. underlag, hästens form vis arbete, SI-ledens problematik och diagnostik, laserbehandling, röntgendiagnostik o.s.v. Från 2004-2008 drev vi konvalescentstall på Bökebergs Gård och höll otaligt antal kurser i ”Hästmassage & Stretching för hemmabruk”.

Sommaren 2008 hade Marie en kortare praktik hos Patrik Kittel, vilket gav blodad tand och hösten 2008 fick vi jobb hos Minna Telde.

”Hos Minna fick jag möjlighet att rida lektion på högt utbildade hästar i världklass, såväl som på unga, lovande dressyrstjänor. Detta lade grunden för min karriär som dressyrryttare och gav mig en unik möjlighet att få en inblick i sporten och vad som verkligen krävs för att prestera på topp.”

Efter ett drygt år hos Minna gick Marie vidare till en beridarelevtjänst hos den franska dressyrdomarlegendaren Isabell Judet. Isabell är en av våra mest etablerade och respekterade internationella dressydomare, och hon har under åren dömt ett flertal WC-tävlingar och stora mästerskap.

Hösten 2010 fick Marie anställning som hästskötare och hjälpryttare på Blue Hors Aps, mest kända för den nu legendariska hingsten Don Schufro.

År 2011 var vi hemma i Sverige igen och hade då en tjänst som stallchef i ett mindre Skånebaserat dressyrstall. Denna anställningen varade fram till vår/sommaren 2012.

Sommaren 2012 var det dags igen, och vi packade våra väskor för att flytta till Tyskland och arbeta som beridare hos Grand Prix-ryttaren Hermann Gösmeier. Hermann är också sedan flera år tillbaka en mycket väletablerad tränare med flertalet GP-ryttare och framgångsrika YR på sin lista. Här fick vi möjlighet att dagligen rida flertalet svårklass-hästar och att träna för en av de bästa i branschen.

Sedan 2015 driver vi vår verksamhet på Örstorp Gård AB som ligger i Asmundtorp, strax utanför Landskrona. Vi tar emot elever på alla nivåer som vill utvecklas tillsammans med sin häst. Om ni är två eller fler ekipage på plats så kan vi även åka ut till er! Hör av er på marie@horseandhuman.com eller slå en signal på 0707295729 för mer information!