Örstorps Rex

Hingst född 2017-05-26. e. Luxus CML x His Highness

Örstorps Rex är högrest och modern i typen. Han har ett härligt temperament och är nyfiken, lättlärd, orädd och älskar att gosa och bli borstad och kliad. Han har väldigt fina proportioner och är extremt välbenad. På fölvisning fick han 8,5 på typ. Han har tre bra gångarter som han kan både korta och länga vid behov. Extra plus får han för sin fina bakbensmekanik. Dessutom är han vacker som en dag med sin stora bläs och höga vita strumpor bak. Med sitt starka möderne kan han mycket väl vara ett hingstämne. Han fick 8-8-8 på sina gångarter på fölvisningen. Han har varit frisk och okomplicerad att ha att göra med.

Han är chipmärkt, vaccinerad, avmaskad och ansluten till Breeders trophy. Han är regelbundet verkad och har åkt transport med mamma. Han är också försäkrad med dolda fel i Dina Försäkringar.

Rex är efter Luxus CML. Luxus har tävlat framgångsrikt som unghäst i både Breeders och Falsterbo. 2012 blev han uttagen till unghäst VM, där han blev bästa svenska femåring. Han har också startat ”Champion of the winners” i Globen, och tävlar nu framgångsrikt i Intermediere med sikte på Grand Prix. Luxus har ett avelsindex på 146 och är prestationsklass 3. Hans avkommor har så smått börjat visa framfötterna på tävlingsbanorna och unghästtester. De äldsta är födda 2012 och visar alla på samma fina temperament och ridbarhet som fadern själv. Luxus är efter Florencio I x Bolero.

Rex är under selektionstoet My Princess. Hon är e. His Highness x Nactus och har ett avelsindex på 128. Läs mer om henne under ”Våra ston”

Klicka här för att se Rex stamtavla på BLUP.